Ce este Retinolul si care sunt beneficiile lui

13.05.2020

Retinolul, un derivat al vitaminei A, este "starul" in randul ingredientelor cosmetice cu efect antirid. Il poti folosi incepand de la 25 de ani si in mod obligatoriu ar trebui sa il incluzi in rutina ta de ingrijire dupa varsta de 30 de ani. Are un impact major asupra pielii, prevenind imbatranirea prematura. 

Acest ingredient este apreciat pentru efectele de-a dreptul miraculoase pe care le are asupra tenului. Stimuleaza reinnoirea celulara, trateaza acneea, reduce ridurile si petele pigmentare. De asemenea, are un efect de stimulare a productiei de colagen si elastina, incetineste procesul de imbatranire si umple ridurile fine.




Dar numeroase persoane renunta la produsele cu retinol din cauza iritatiei, sensibilitatii crescute si decojire a pielii. Acestea sunt principalele efecte secundare ale retinolului, dar sunt temporare.

Specialistii ofera cateva sfaturi practice care te vor ajuta sa beneficiezi de toate avantajele oferite de retinol, fara sa te confrunti cu efectele sale neplacute.

Inceperea unui tratament cu retinol cu o concentratie ridicata este o greseala care duce la aparitia iritatiilor. Este de preferat sa incepi cu o concentratie de retinol de 0,5% si sa cresti treptat, potrivit specialistilor. De asemenea, frecventa cu care aplici produsul conteaza foarte mult. Un program pe care ai putea sa-l incerci este urmatorul:

Primele 1-2 saptamani aplica produsul cu retinol de 2 ori pe saptamana
In saptamanile 3-4 creste frecventa la 3 ori pe saptamana
In saptamanile 5-6 alterneaza o data la doua zile
Saptamanile 7-8 aplica in fiecare seara

Nu oricine poate ajunge la aplicarea retinolului in fiecare seara, dar asta nu ar trebui sa fie o problema. Daca te confrunti cu iritatie, sensibilitate, descuamare, ramai la etapa precedenta de aplicare. Este de preferat sa aplici produsul cu retinol seara, in loc sa-l aplici dimineata. Retinoizii sensibilieaza pielea la efectele razelor ultraviolete. De aceea este recomandat sa folosesti protectie solara in timpul tratamentului cu retinol. Specialistii recomanda folosirea retinolului doar in sezonul rece. 

Daca folosesti produse cu alfa hidroxi acizi (AHA), evita aplicarea in aceeasi seara in care aplici si retinol. Poti face asta numai dupa ce pielea ta s-a obisnuit cu efectele retinolului.

Aplica intotdeauna retinolul pe pielea uscata. Aplicarea pe pilea umeda grabeste absorbtia in piele, crescand riscurile de iritatie. Il poti folosi pe fata, gat, decolteu sau maini, dar nu uita ca este esential sa folosesti protectie solara.

Un ritual pentru aplicarea retinolului ar putea arata astfel:

- curata, tonifica si asteapta ca pielea sa se usuce
- aplica o cantitate de produs cu retinol de marimea unui bob de mazare
- asteapta cel putin 20 de minute pentru ca produsul sa fie absorbit in piele
- aplica serum, ulei sau crema hidratanta

Este foarte important sa aplici o crema sau un ulei hidratant dupa ce aplici retinol. Pielea ta are nevoie de hidratare intensa in timpul tratamentului cu retinol pentru a preveni uscarea excesiva si decojirea.


2019 Toate drepturile de autor rezervate
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți