Tot ce trebuie sa sti despre epilarea definitiva

22.02.2020

Pentru ca am tot primit întrebări despre epilarea definitiva, am decis sa dam mai multe detalii despre aceasta procedura.

✅ Epilarea definitiva este un procedeu estetic care va ajuta sa scapati de pilozitatea excesiva de pe toate zonele corpului.

✅ Lumina emisa de aceste aparate este absorbita de melanina (pigmentul) firului de par, este transformata in caldura si condusa pana la radacina, unde distruge celulele germinative.
✅ Tratamentul de epilare definitiva este eficient doar atunci cand firul de par se afla in faza activa de crestere (anagena). Dupa efectuarea unei sedinte, 15 -20% din parul de pe zona tratata va cadea treptat dupa 2-3 saptamani.


Procedura este progresiv definitiva, firele de par tratate cu succes in faza activa nu vor mai creste niciodata, dar pe zona tratata vor mai aparea fire de par produse de alti foliculi. La finalul tratamentului un procent de 80% pana la 90% din firele de par sunt distruse definitiv. Cu cat firul de par este mai inchis la culoare, cu atat procesul este mai rapid si cu rezultate de lunga durata.
❗️Durata unei sedinte difera in functie de zona tratata. Zonele mici necesita circa 10 minute, zonele medii implica aproximativ 30 minute iar zonele mari, intre 40 - 50 minute.Intregul par de pe corpul uman se afla in trei stadii diferite. Aceste stadii sunt: anagen (activ), catagen (repaus) si telogen (cadere). Din aceasta cauza nu este posibila eliminarea intregii pilozitati de pe corp intr-o singura sedinta. Durata tratamentului difera in functie de culoarea tenului, de pigmentul parului, de grosimea si de densitatea firelor de par.
In functie de raspunsul fiecarui organism la tratament, numarul sedintelor poate fi diferit. Durata medie recomandata pentru tratament este intre 6-12 sedinte. Aceasta tehnologie nu este dureroasa, deoarece are un sistem de racire patentat, astfel ca in timpul procedurilor, pielea este racita iar senzaria de durere prevenita.
Ce se face cu parul crescut intre sedinte?
Firele de par care nu au cazut după operatiunea de epilare nu trebuie indepartate cu penseta, ceara sau alte metode de epilare. Intre doua sedinte firele de par se indeparteaza cu crema epilatoare, cu lama sau foarfeca.
Ce pregatiri anterioare sedintei de epilare sunt necesare?
Pentru a putea initia procedura de epilare, este necesar ca pilozitatea din zona supusă tratamentului sa ajunga la densitatea maxima. De aceea nu se recomanda epilarea cu ceara, penseta sau alte metode a zonei respective cu cel putin 15 de zile inainte de procedura.Va recomandam in perioada aceasta folosirea lamei. Motivul este permiterea formarii radacinii firelor de par ce urmeaza a fi supuse radiatiei cu laser. Epilarea cu laser afecteaza doar radacina firelor aflate in crestere din zona supusa procedurii. Firele de par aflate in stadiu de repaus nu sunt afectate.
Efectele adverse ale epilării definitive nu trebuie să ne sperie. In timpul şi după tratamentul de epilare este normal să apară zone înroşite sau puţin umflate, care vor persista timp de 24-48 de ore. După câteva zile se pot observa fire negre în piele. Acestea sunt firele de păr arse, pe care pielea le elimină.Ca și orice procedura, aceasta are și câteva contraindicații la care trebuie sa fiți atente
Persoanele insarcinate sau care alapteaza si cele cu sindromul nevilor displazici sunt sfatuite sa nu apeleze la aceasta procedura.De asemenea, datorita riscului de afectare oculara, metoda nu se utilizeaza in zona perioculara.Precautii se impun pentru persoanele cu herpes recidivant si pentru cei ce sunt in tratament cu medicamente fotosensibilizante.Nu se aplica la nivelul alunitelor. Acestea vor fi protejate in timpul sedintelor laser. De asemenea, epilarea definitiva cu laser NU duce la apariția cancerului de piele. Energia luminoasa generata de laser nu depaseste nivelul foliculului pilos. Asadar, actioneaza superficial. Exista si studii conform carora actiunea laserului nu determina lezarea ADN-ului si nu produce mutatii la nivel celular care ar putea determina un cancer cutanat la nivelul pielii normale.
2019 Toate drepturile de autor rezervate
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți